Artikelen

Wat verandert er per 1 juli?

Wat verandert er per 1 juli?

Per 1 juli vinden er ieder jaar wijzigingen plaats. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rij gezet en wat dat betekent voor uw portemonnee:

Werk en inkomen

  • De nieuwe pensioenwet gaat in op 1 juli. Er geldt een overgangsperiode waardoor u voor uw pensioen hier nog niet direct wat van merkt. Pensioenfondsen moeten uiterlijk op 1 januari 2028 zijn overgegaan op het nieuwe stelsel. Zie ook ons nieuwsbericht.
  • Door de nieuwe pensioenwet zijn met ingang van dit jaar al de mogelijkheden verruimd voor de opbouw van lijfrentekapitaal.
  • Het wettelijk minimumloon stijgt met ruim 3% van €1.934,40 naar €1.995. Die stijging werkt ook door naar diverse uitkeringen zoals de AOW en de WW. Zie ook het overzicht van de uitkeringsbedragen op www.rijksoverheid.nl.
  • De kinderbijslag gaat omlaag met ongeveer 3%. Dit betekent een verlaging van het kwartaalbedrag met € 8,06 voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 5 jaar, € 9,79 voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en € 11,52 voor kinderen vanaf 12 jaar. De kinderbijslag is namelijk gekoppeld aan de prijsontwikkeling. Nu de energieprijzen weer lager zijn werkt dat ook door in de kinderbijslag. Ouders merken dit voor het eerst bij de betaling die begin oktober wordt gedaan over het derde kwartaal.
Alleen voor leden

Word lid en ga direct verder

Als FiscAlert lid heb je onbeperkt toegang tot alle items op de website.

Ja, ik wil ook lid worden

Ben je lid en heb je al een account?